Psychologen - Therapeuten - Coaches

Gescheiden opvoeden

gescheiden opvoedenNa een echtscheiding word je wel ex-partners, maar nooit ex-ouders. Opvoeden van het kind/ de kinderen en daar gezamenlijk een weg in vinden is met name voor de kinderen van zeer groot belang. Een echtscheiding heeft op een kind vaak een grote invloed, maar de periode na de scheiding en de wijze waarop ouders gescheiden opvoeden is bepalend voor de manier waarop het kind de echtscheiding verwerkt. Deze cursus is gericht op ouders die in een situatie komen waarin zij gescheiden opvoeden.

Voor wie
Deze cursus is bedoeld voor ouders die al gescheiden zijn, in een echtscheidingsprocedure zitten of denken over scheiden. Het is aan te bevelen om als gezamenlijke ouders de cursus te volgen, maar één van beide ouders is ook mogelijk.

gescheiden opvoedenWanneer
De cursus kent vier bijeenkomsten op een donderdagavond welke gepland zullen worden bij voldoende aanmeldingen. De tijd is van 20.00 - 22.00 uur. De cursus start als er minstens vier aanmeldingen zijn. Het maximum is 8 personen.

Kosten
De kosten voor de cursus inclusief een cursusboek/naslagwerk zijn € 125,-. Indien u als ouders gezamenlijk komt zijn de kosten € 100,- per persoon. Bedragen zijn excl. 21% BTW.

Onderwerpen van de cursus:

  • Ervaringen van kinderen en echtscheiding
  • Verschillende opvoedstijlen
  • Ervaringen van ouders met huwelijk en echtscheiding en de invloed daarvan op hun kinderen
  • 'de nieuwe partner'
  • 'het samengestelde gezin'

Wachtlijst

Wij werken in principe zonder wachtlijst.