Loïs Schotanus

Loïs Schotanus is werkzaam als (kinder en jeugd) psycholoog, kindercoach en gezinscoach. Je kan bij haar terecht voor individuele therapie voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ook biedt zij gezinstherapie aan ouders in combinatie met hun kind/tiener. Uit ervaring is gebleken dat gezinnen regelmatig een duwtje in de goede richting nodig hebben. Het kan zijn dat er binnen een gezin bijvoorbeeld een periode van veel ruzie is, of een kind is dat slecht (in)slaapt, of er zijn zorgwekkende ontwikkelingen bij een kind te zien waar ouders geen raad mee weten. Maar ook in geval van echtscheiding of overlijden is een gezin gebaat bij goede begeleiding.

‘Ik vind het mooi om te zien dat er vaak  bijzondere veranderingen plaatsvinden binnen een gezin, al na een paar begeleidende gesprekken. Dat vertelt mij dat ouders gemotiveerd en kundig zijn, maar niet altijd genoeg kennis hebben over wat er speelt. Ik vind het zo’n gaaf proces wanneer ouders met een paar nieuwe inzichten en handvatten de situatie ten positieve kunnen keren binnen een kwestie van enkele weken, soms zelfs dagen. Dat zie ik graag gebeuren, iedere keer weer opnieuw.’ 

Naast gezinscoaching geeft Loïs  workshops over opvoeding, opvoeden na echtscheiding en over het thema ‘opnieuw samengestelde gezinnen’.

Opleiding en registraties

Na haar opleiding Psychologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht heeft ze meerdere aanvullende cursussen gevolgd. Deze cursussen zijn o.a. ‘Directieve therapie bij kinderen en jeugdigen’, ‘Slaapproblemen bij jonge kinderen’, ‘Training tot Kiescoach’. Zij is lid van de CVPPP, de NFG en de RBCZ.