Relatietherapie

Het leven bestaat uit relaties met de mensen om ons heen. Voor veel mensen zijn deze relaties ook erg belangrijk en als er daarin moeilijkheden zijn kan dat een aanleiding zijn om samen in gesprek te gaan met een psycholoog. Dit kan gelden voor een relatie met een partner, maar ook met kinderen, ouders of (schoon)familie.

In deze gesprekken wordt na een intake samen bekeken hoe u meer inzicht in uzelf en de ander kan krijgen en waarbij er gewerkt wordt naar herstel van de relatie. Soms is herstel van de relatie niet mogelijk bij een partner relatie. Dan kan er gesproken worden over hoe u de relatie zo goed mogelijk kunt beëindigen en hoe u daarna weer verder kan gaan met het oppakken van uw leven.

Hanneke wil jullie graag begeleiden in het werken aan een gelukkige en veilige relatie.

Ervaringen cliënten

Maartje (33)

Samen met Hans ben ik in relatietherapie geweest. De gesprekken heb ik als zeer fijn ervaren. Ik was altijd in zekere zin blij om weer naar het gesprek te gaan. Ik kon dan mijn verhaal vertellen, maar ik werd ook geconfronteerd met mijn eigen aandeel. Dat was niet altijd leuk om te horen, maar het heeft er wel voor gezorgd dat we nu nog steeds bij elkaar zijn. Toen wij het eerste gesprek kwamen, was ik de wanhoop nabij en kon ik niet meer. Ik wist alleen nog dat ik van Hans hield en hem niet kwijt wilde. Door de gesprekken heen heb ik mij gehoord gevoeld en Hans en ik leerden weer te praten met elkaar, echt te luisteren en elkaar ook emotioneel te vinden. De therapeut hielp altijd degene in het gesprek die het het meest nodig had, dat waardeer ik enorm. Er is een hele goede vertrouwensband met haar opgebouwd en ik voelde mij geaccepteerd zoals ik ben en kon alles vertellen. Ik heb veel inzicht in mezelf, in Hans en onze relatie met de patronen gekregen door de gesprekken.

Hans (33)

De eerste keer dat ik samen met Maartje kwam voor relatietherapie ging ik mee voor haar. Maar al gauw merkte ik dat ik heel veel had aan de gesprekken, voor onze relatie, maar ook voor mijzelf persoonlijk. Ik vond het altijd moeilijk om te praten, om te zeggen wat ik echt vind en voel, want ik wilde Maartje daar niet mee lastigvallen of kwetsen. Ik ben daarin gegroeid en ik merk dat onze relatie daardoor ook veel beter is geworden. Ik ben echt heel blij dat ik ben gegaan en ik heb heel veel geleerd. Als het mij confronteerde dan had het tijd nodig om even te landen, maar door de goede klik met de therapeut kwam het wel altijd goed binnen en probeerde ik er iets mee te doen. De therapeut heb ik echt als onpartijdig ervaren, dat was heel erg fijn. Ook Maartje zei dat, ze voelde zich niet in een hoek gedreven, maar de therapeut koos partij voor de relatie. Als er ooit nog weer iets zou zijn, zou ik zo weer bellen om een afspraak te maken.

Daniël (47)

Ik vond de gesprekken prettig. Er werd nergens een eigen mening van de therapeut op gegeven en geen oordeel. Daarbij had ze een goede helikopterview, waarbij ik de analyse in de behandelovereenkomst heel treffend vond. De therapeute opende het gesprek, gaf richting en stuurde bij en verder deden wij het samen. Dat was heel prettig om te ervaren.

Willeke (45)

De gesprekken waren goed. In de gesprekken keerde ook dingen tussen ons om. Het liep zoals het moet lopen, zo zie ik dat nu en veel dingen daarin bedenk je niet van te voren. Het is heel erg fijn om te ervaren dat in de gesprekken, ik ook mijn man meer heb horen vertellen over hoe hij dingen ziet en beleeft. Daardoor ben ik ook anders naar dingen gaan kijken en heeft dit mijn gevoelens van boosheid ook ten positieve veranderd.