Bouwina de Haan

Bij Bouwina de Haan kun je terecht voor individuele gesprekken en relatiegesprekken. Ze werkt als psychosociaal therapeut. Daarbij heeft ze specifiek aandacht voor rouw en verlies gerelateerde thema’s, waaronder ziekte, een onvervulde kinderwens, overlijden. Haar ervaring is dat er bij een hulpvraag rondom verlies ook vaak andere problemen zichtbaar worden. Zoals het omgaan met emoties, grenzen, zelfbeeld, zelfzorg, relaties, zingeving, angst.  In haar manier van werken is er ruimte voor gedachten, emoties, het verhaal van je lichaam.

Bouwina is een betrokken en liefdevol hulpverlener die goed kan luisteren, ook naar wat (nog) geen woorden heeft. Ze vindt het fijn om aan te sluiten bij de cliënt en samen op zoek te gaan naar wat helpend is.

‘Ik vind het mooi om een eindje te mogen optrekken met cliënten. Het maakt me blij als cliënten gaan leven zoals ze gemaakt en bedoeld zijn.’

Opleidingen en registraties

Bouwina de Haan heeft ruim 25 jaar gewerkt als verpleegkundige. Daarnaast heeft ze de opleiding tot Ervaringsgericht Psychosociaal Hulpverlener en Gestalt gezinstherapeut gevolgd. Ook heeft ze cursussen gevolgd, o.a. op het gebied van lichaamsgericht werken, Emotionally Focused Therapy, Therapie in beeld, Trauma en Gehechtheid en Rouw en Verlies. Naast live gesprekken zijn online gesprekken mogelijk. Ook biedt Bouwina hulpverlening tijdens een wandeling. Zij is lid van de volgende beroepsverenigingen: LVPW, NVAGT, NVVCH, en RBCZ. Daarnaast heeft ze het Certificaat Christelijke Zorg.