Lourens Touwen

Lourens Touwen is werkzaam als EMDR therapeut, neurofeedbacktherapeut en sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Hij werkt al vele jaren met jongeren, volwassenen en ook ouderen met verschillende hulpvragen. Hij geeft diverse vormen van therapie. Doordat hij vanaf 1978 in de gezondheidszorg werkzaam is heeft hij een brede ervaring opgebouwd.

‘Eén van de dingen die ik belangrijk vind is dat de hulpvrager zich op zijn/haar gemak voelt bij mij als hulpverlener. Een relatie die vertrouwen geeft in de hulpverlener vind ik de belangrijkste basis om op te bouwen. Vervolgens zijn er vaak verschillende mogelijkheden om aan het probleem te werken. Ik vind het mooi om met de hulpvrager te zoeken naar datgene wat bij hem/haar past’.

Opleidingen en registraties

Na de hogere beroepsopleiding voor verpleegkundigen heeft Lourens Touwen de opleiding voor sociaal psychiatrisch verpleegkundige afgerond. Vervolgens heeft hij verschillende cursussen en opleidingen gevolgd. Zoals de cursus ‘Directieve therapie voor volwassenen’, de cursus EMDR  en de opleiding Neurofeedback. Hij is lid van de volgende beroepsverenigingen: V&VN-SPV, NFG , NVVCH en RBCZ.