EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een behandelmethode die met name gebruikt wordt voor het verwerken van nare of traumatische ervaringen. Dit kan zijn een schokkende ervaring, zoals een verkeersongeval of een geweldsmisdrijf.
Maar ook voor andere ervaringen die veel invloed hebben gehad op de ontwikkeling van iemands leven zoals pesterijen, misbruik of krenkingen in de jeugd, die in het hier-en-nu nog steeds invloed hebben kan de methode gebruikt worden.

EMDR is op dit moment de meest effectieve behandelmethode bij verwerking. Het beperkt zich niet tot een trauma, maar is ook geschikt bij rouwverwerking, fobieën en sommige andere klachten.

Hieronder treft u een overzicht aan waarbij EMDR een mogelijke behandelmethode kan zijn:

  • Misbruik / mishandeling (seksueel, geestelijk, lichamelijk)
  • Ongeval of (diagnose van) een ernstige ziekte
  • Getuige van een brand of geweld
  • Verlies van een geliefde / dierbare
  • Angsten en fobieën (bv. vliegen, hoogtevrees, dieren, bloed)

Meer informatie over deze behandelmethode kunt u vinden op de website van de EMDR therapeuten. Ook kunt u contact met ons opnemen als u vragen heeft over deze behandelmethode en of deze methode u verder kan helpen met het verwerken van uw nare of traumatische ervaringen.

Ervaringen cliënten

Ada (49)

Bedankt voor alles dat je me geleerd hebt, en om me als mens te behandelen en geen nummer.

Martha (21)

De gesprekken zijn heel erg fijn. De therapeut is rustig, heeft veel begrip voor mijn situatie, is oprecht geïnteresseerd en ik voel mij goed op mijn gemak. Ze laat mij merken dat ze mij begrijpt. Het leuke aan de therapeut is dat ik wel creatief ben en dat zij dit ook toevoegt aan de gesprekken, dat is voor mij echt een eye opener. Ik heb mij meteen vanaf het begin heel erg welkom gevoeld bij jullie. Ik ben heel erg blij met hoe ik vanaf de eerste mail en de reactie daarop werd benaderd en ik merkte dit ook in de gesprekken die daarop volgden.