Individuele therapie

Soms lukt het niet om de situatie waar u in terecht bent gekomen zelf te veranderen. Wanneer u bijvoorbeeld last heeft van depressieve of angstige gevoelens kan het helpen om hier met een psycholoog over te praten en zo samen te bekijken wat een mogelijke oorzaak kan zijn en hoe u met deze gevoelens geholpen kunt worden om u beter te voelen.

Enkele voorbeelden van hulpvragen/klachten waarbij onze psychologen u kunnen begeleiden.

  • Somberheid, depressiviteit, niet lekker in je vel zitten
  • Angstklachten, paniekaanvallen, sociale angst, angst om ziek te worden (hypochondrie)
  • Diverse levensvragen op relationeel gebied, bv. in de huidige relatie, het verwerken van een scheiding, het aangaan van een nieuwe relatie.
  • Lichamelijk onverklaarbare klachten, spanningsklachten, burn-out, overspannenheid
  • Moeite met uiten van gevoelens en emoties
  • Onzekerheid en faalangst

Na de intake en de eventuele vragenlijsten die zijn ingevuld, wordt er gezamenlijk een behandelovereenkomst opgesteld. Als u schriftelijk toestemming geeft, brengen we ook uw huisarts op de hoogte dat u bij ons in therapie bent. Er wordt van verschillende therapieën gebruikt gemaakt waarbij wij zorgvuldig bekijken welke therapie het beste bij u als persoon past en bij de hulpvraag die u heeft.
Loïs & Hanneke willen u graag begeleiden met uw hulpvraag.

Ervaringen cliënten

Sietske (30)

Ik heb mij bij de gesprekken heel prettig en veilig gevoeld. Ik heb geleerd dat voor mij vreemde gevoelens, niet vreemd zijn en dat ik mijn gevoelens nu ook beter onder woorden kan brengen. Het begrip wat ik kreeg, dat je kon uitleggen waar mijn gevoelens vandaan kwamen, heeft mij erg geholpen. Ook dat ik de ruimte kreeg om zelf na te denken en zelf keuzes te maken was fijn. Ik kon gewoon mijn eigen weg volgen en jij begeleidde mij daarbij. Het is fijn om te weten dat ik altijd mag terugkomen als ik dat nodig heb.

Nadine (23)

Ik ben van mezelf niet zo’n prater, krop dingen snel op. Het ging in de gesprekken heel makkelijk om over diverse zaken te praten en ik merkte dat ik niet in een hokje werd geduwd, er werd zonder oordeel naar mij geluisterd. Het was fijn dat ik gewoon kon uitpraten en dat ik feedback kreeg die juist steunend en helpend was. Ik heb de feedback niet als kritiek of aanval ervaren. Het beviel mij gewoon heel goed.

José (25)

Ik heb de gesprekken als heel goed ervaren. Er was een klik, ik voelde me ontspannen en veilig waardoor ik veel durfde te zeggen. Ik ben blij met de tips en de handvatten.  Dit helpt me om te zien waar ik op moet letten en zorgt ervoor dat ik weet wat ik moet doen. Ook al lukt het niet altijd om de handvatten ook echt te pakken, ik weet dat ze er zijn. Het beeld van de zwarte en de witte doos (positieve en negatieve ervaringen en gedachten over mezelf) was echt een eye-opener. Ik heb het gevoel dat de echte “ik” weer naar boven is gekomen. De behandeling is elke cent meer dan waard geweest. Ik weet dat ik er nog niet ben, maar ik heb er vertrouwen in en ik heb goede hoop op de toekomst.

Henrike (34)

Ik heb de gesprekken als positief ervaren. Ik zag erg op tegen het eerste gesprek, maar vond het wel fijn dat ik gelijk terecht kon. Bij de vervolg gesprekken was deze spanning weg. Ik vond het fijn om naar de gesprekken te gaan. Ik voelde me serieus genomen en vertrouwd. Ik had er ook echt iets aan. Ik merkte een positief effect van de gesprekken op mijn gevoel en werkzaamheden.

Annelie (26)

Ik ben niet iemand die snel z’n hart lucht, maar het voelde gelijk heel vertrouwd. Ik heb goede tips gekregen in de gesprekken. De psycholoog is heel rustig en legt in begrijpelijke en makkelijke taal de dingen uit. Ze praat op een fijne manier waardoor ik ook ga praten, terwijl ik niet makkelijk over mezelf praat. Ze legt goed uit. Door de vragen die zij stelt ga ik ook dieper.

Erin (29)

Ik vond de eerlijkheid heel fijn. Het ging niet op een manier dat ik me belachelijk gemaakt voelde, maar ik werd wel gewezen op wat anders kon. De tips die ik heb gekregen zijn me sterk bijgebleven, ik heb dingen ingezien die ik anders niet had kunnen zien.

Betina (44)

Ik merkte dat er goed werd geluisterd, de therapeut was heel rustig en dat voelde ook veilig aan. Het gebruik van poppetjes om de groepsprocessen waar ik tegenaanloop visueel te maken heeft mij erg geholpen. Het was erg prettig om met de therapeut te praten. Het praten over wat mij bezighoudt heeft gezorgd voor ordening van mijn gedachten en heeft daarin voor mij ook als een spiegel richting mijn eigen denken en gedrag  gewerkt.Wat ook raakte is dat zij een klein zinnetje zei over het bekijken van werk, wat bij mij insloeg en wat ervoor zorgde dat ik juist heel hard aan de slag ging. Mocht ik in de komende tijd nog tegen dingen aan gaan lopen als ik weer bezig ga met werk, dan ben ik van plan om weer contact met de therapeut op te nemen om die zaken te bespreken.

Uma (41)

Ik heb er veel aan gehad dat ik niet bang hoef te zijn voor mijn emoties. Ik durf ze nu toe te laten en te voelen. En ik merk dat het minder eng is dan ik dacht. Hierdoor kan ik de situatie beter accepteren en ben ik minder boos. Ik heb er veel aan gehad om dingen van me af te praten. Door te praten kon ik zaken ook op een rijtje zetten. Het heeft me geholpen dat ik een spiegel voorgehouden kreeg.