Brainspotting

Brainspotting helpt bij het verwerken van ingrijpende ervaringen.
Pijnlijke gebeurtenissen en traumatische ervaringen kunnen zorgen voor blokkades. Brainspotting helpt om deze blokkades op te heffen en de ingrijpende ervaringen te verwerken.

Brainspotting wordt vaak gebruikt bij angst, een blokkade, traumatische herinnering(en). Ook wanneer iemand steeds in dezelfde (gevoels)patronen belandt ondanks dat je je ander gedrag voorneemt.
Dit kan komen door onderliggende ingrijpende ervaringen uit het verleden, ervaringen die niet of onvoldoende verwerkt zijn.

Bepaalde oogposities geven toegang tot de diepere lagen in het brein, waar emotionele blokkades worden opgeslagen.
Als iemand naar dat bepaalde punt blijft kijken (oogpositie), dan worden relevante gebieden in de hersenen gestimuleerd.
Het lichaam gaat middels reflexen alsnog blokkades en ingrijpende ervaringen verwerken. Dit kan je merken in je lichaam, bv door bewegingen die je waarneemt, koude/warmte, schokken, moeheid. En anderen merken (vrijwel) niets.

De oogpositie wordt gevonden met behulp van een pointer, tijdens de brainspotting kijkt de cliënt hiernaar. De cliënt krijgt specifieke muziek te horen via een koptelefoon, deze muziek activeert het brein.

Via deze link is meer informatie over brainspotting te vinden.

Ervaringen cliënten

Ada (49)

Bedankt voor alles dat je me geleerd hebt, en om me als mens te behandelen en geen nummer.

Martha (21)

De gesprekken zijn heel erg fijn. De therapeut is rustig, heeft veel begrip voor mijn situatie, is oprecht geïnteresseerd en ik voel mij goed op mijn gemak. Ze laat mij merken dat ze mij begrijpt. Het leuke aan de therapeut is dat ik wel creatief ben en dat zij dit ook toevoegt aan de gesprekken, dat is voor mij echt een eye opener. Ik heb mij meteen vanaf het begin heel erg welkom gevoeld bij jullie. Ik ben heel erg blij met hoe ik vanaf de eerste mail en de reactie daarop werd benaderd en ik merkte dit ook in de gesprekken die daarop volgden.